kaljašašlõkk

Koostisosad

Toorained

  • 1 kg kaelakarbonaadi
  • 3 sibulat
  • 3 punast sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 5dl A Le Coq tumedat kalja
  • 1 sl mahedamaitselist sinepit
  • 1 tl purustatud musta pipart
  • 1 sl meresoola
  • Peotäis hakitud peterselli
  • 1 dl toiduõli
  • Džiugas Bakes riivitud juust

Valmistamine

  1. Lõika liha u 4 cm läbimõõduga tükkideks
  2. Lisa ülejäänud koostisained ja sega hästi korralikult läbi
  3. Kata kauss toidukilega ja jäta 24h külmkappi maistestuma. Vahepeal sega kogu kupatus uuesti läbi. Pool tundi enne grillimist tõsta liha toatemperatuurile seisma
  4. Lükka liha vaheldumisi marinaadisibulatega metallist grillvarrastele ja küpseta keskmise kuumusega grillil ca 30 min vahepeal vardaid keerates.
  5. Serveeri värske salatiga, lisa Džiugase Bakes riivjuustu ja kõrvale vürtsikat adžikat